Inside Brussels (4-6 februari 2020)

Een studieprogramma voor bestuurders, managers en public affairs professionals.

De Duitse Ursula Von der Leyen is onlangs gekozen tot de nieuwe Voorzitter van de Europese Commissie.  In februari 2020 zal er dus een nieuwe Commissie zijn en zal naar alle waarschijnlijkheid en beleidsplan van de Commissie voor 2019-2024 op tafel liggen. Wat zullen de beleidsprioriteiten worden van de Commissie-Von der Leyen? Wat zijn de verwachtingen van de hervormingen van het economisch beleid, de Europa-2020 strategie? Wordt de Europese Kapitaalmarktunie een feit? Komt er een verdere harmonisatie van belastingen aan corporaties? De klimaatverandering zal naar verwachting de belangrijkste rol gaan spelen op de EU-agenda.  Uiteraard zal de Brexit ook onderwerp van gesprek zijn.

Kortom: voldoende gespreksstof voor een nieuwe editie van APEP’s Inside Brussels, een intensief 50-uurs studieprogramma bestemd voor bestuurders, managers en (senior) public affairs professionals van bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.  Het programma vangt aan met een lunch op dinsdag 4 februari en sluit af met een lunch op donderdag 6 februari.

Het programma zal bestaan uit discussiebijeenkomsten – zoveel mogelijk op locatie in de Europawijk – met senior vertegenwoordigers van de belangrijkste Europese instellingen, alsmede met prominente lobbyisten en journalisten.  Tot de gesprekspartners behoren een vertegenwoordiger van de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, en andere invloedrijke Nederlanders in Brussel onder wie (onder voorbehoud) Diederik Samsom, Kabinetschef van Frans Timmermans; Derk-Jan Eppink, lijsttrekker FvP in het Europees Parlement; Wout van Wijk, directeur van New Media Europe en Jan Werts, EU deskundige en lid van de Wetenschappelijke Raad van Advies bij het Montesquieu Instituut en Clingendael Spectator.

APEP’s Inside Brussels 2020 biedt deelnemers:

  • de mogelijkheid tot het opdoen en verrijken van essentiële Brussel-kennis; inzicht in de institutionele structuur en de besluitvormingsprocessen van de EU, kennis van het bredere Brusselse speelveld;
  • inzicht in de (on)mogelijkheden van belangenbehartiging in Brussel, ervaringen van toplobbyisten;
  • verschillende perspectieven op heden en toekomst van Europa;
  • de kans om zelf sfeer te proeven in de hoofdstad van Europa en van gedachten te wisselen met sleutelspelers en insiders;
  • een uitstekende netwerkgelegenheid, als lid van een divers doch compact (± 20 personen) gezelschap van hoog niveau.

Heeft u interesse deel te nemen aan bovenstaand programma, stuurt u dan een email naar exchange@apep.nl of bel naar 010 – 24 24 182 en vraag naar Lia Rosenbrand.