Europees financieel toezicht – Brussel & Frankfurt

APEP studiereis 15-18 oktober 2013
voor: bestuurders, beleidsmakers, managers, toezichthouders
van: financiële instellingen, overheid, belangenorganisaties, kennisinstituten

Met een bankenunie in de steigers, de aankondiging dat noodfonds ESM directe steun aan banken kan gaan verlenen, de verankering van nieuwe kapitaaleisen voor banken in de Europese wetgeving (Basel III/CRD4) en de ontwikkeling, zij het moeizaam, van richtlijnen voor verzekeraars en pensioenfondsen (Solvency II, IORP) wordt gemeenschappelijke Europese supervisie en regelgeving voor de financiële sector steeds meer realiteit. Sneller dan velen nog maar kort geleden voor mogelijk hielden, en tegelijk niet snel genoeg – de overtuiging groeit dat voor effectief toezicht ook een resolutiemechanisme voor falende banken en een gezamenlijk depositogarantiestelsel noodzakelijk zijn.

De totstandkoming en impact van toezicht en regelgeving op Europees niveau, alsmede gerelateerde ontwikkelingen als de Financial Transaction Tax, staan centraal in een driedaagse APEP-studiereis naar Brussel en Frankfurt. Het programma zal aanvangen in Brussel op de avond van dinsdag 15 oktober en eindigen met een treinreis vanuit Frankfurt terug naar Nederland in de avond van vrijdag 18 oktober.

Onder aanvoering van Carel van Eykelenburg, bestuursvoorzitter van BNG Bank, en Paul Hilbers, divisiedirecteur Toezicht Beleid bij De Nederlandsche Bank en hoogleraar Toezichtbeleid Financiële Instellingen aan Nyenrode Business Universiteit, zal een delegatie van bestuurders en beleidsmakers van financiële instellingen, toezichthouders, ministerie, belangenorganisaties en mogelijk een tweetal Kamerleden op bezoek gaan bij sleutelspelers en experts in Brussel (Commissie, Parlement, PV, toplobbyisten) en Frankfurt (toezichthouders ECB en EIOPA).

APEP organiseert het programma en verzorgt de begeleiding, hotelaccommodatie en treinreserveringen (1e klas) Brussel-Frankfurt en Frankfurt-Amsterdam. Deelnemers dienen zelf alleen voor vervoer naar Brussel te zorgen.

Voor meer informatie over programma, deelnamekosten en inschrijving:
Robin Doeswijk, programmamanager 010-24 24 182 / robin.doeswijk@apep.nl

Direct aanmelden: Klik hier voor het digitale aanmeldingsformulier.