State of the Banking Union – APEP studieprogramma in Brussel en Frankfurt

28-30 april 2015

Het SSM is operationeel, het SRM op komst, het single rule book verrijkt met strengere kapitaaleisen en een gemeenschappelijk depositogarantiestelsel lijkt een kwestie van tijd. De Europese bankenunie – nog maar enkele jaren terug een controversieel idee – is een feit en krijgt steeds duidelijker vorm.

Na in de afgelopen jaren al diverse geslaagde studieprogramma’s te hebben gewijd aan de evolutie van internationale supervisie en regelgeving voor de financiële sector, organiseert APEP van 28 t/m 30 april een studiebezoek aan Frankfurt en Brussel dat geheel in het teken staat van het voorlopig belangrijkste resultaat ervan: de bankenunie. Hoe staat de bankenunie ervoor, een half jaar na het van start gaan van het SSM? Wat gaat goed, wat niet en wat kunnen we nog verwachten? Hoe doet de ECB het, hoe verloopt de samenwerking met de nationale toezichthouders, wat is de impact op de sector? Hoe verhoudt het eurozonetoezicht zich tot andere internationale toezichtregimes?

ECB FrankfurtVoor een antwoord op deze en gerelateerde vragen brengen we een bezoek aan de ECB in Frankfurt, waar we onder meer zullen spreken met de voorzitter en vicevoorzitter van de Supervisory Board van het SSM, resp. Danièle Nouy en Sabine Lautenschläger. In Brussel wordt van gedachten gewisseld met senior vertegenwoordigers van o.m. de Europese Commissie, de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging en de nieuwe Single Resolution Board.

Dit studieprogramma is bedoeld voor bestuurders en senior regulatory/compliance officers van financiële instellingen, toezichthouders, beleidsmakers en senior experts van belangenorganisaties en kennisinstellingen. De delegatie zal worden aangevoerd door Carel van Eykelenburg, voorzitter van de Raad van Bestuur van BNG Bank, en Paul Hilbers, divisiedirecteur Toezicht Beleid van De Nederlandsche Bank.

Globaal reisschema:

Dinsdag 28 april – deelnemers reizen op eigen gelegenheid naar Brussel, waar om 12:00 uur wordt verzameld. In de middag en avond programma in Brussel.

Woensdag 29 april – programma in Brussel t/m lunch; tweede deel middag per trein naar Frankfurt. ‘s Avonds dinerbijeenkomst.

Donderdag 30 april – uitgebreid bezoek aan de ECB; ‘s avonds terugreis per trein naar Nederland.

Voor nadere informatie over kosten en aanmelding kunt u contact opnemen met programmamanager Robin Doeswijk, 010-2424182 / robin.doeswijk [at] apep.nl.

Klik hier voor het digitale inschrijfformulier.